Bij schade binnen een 30 minuten ter plaatse (geen voorrijkosten)
al meer dan 20 jaar een begrip
in West- en Midden-Brabant
Bij schade binnen een 30 minuten ter plaatse (geen voorrijkosten)
Onze monteurs hebben jarenlange ervaring in het vak en kunnen u van eerlijk advies voorzien.
Geen administratieve rompslomp bij glasschade.
Verduurzaam uw woning en bespaar op uw energiekosten.
Organisatie:
Glasservice Brabant is al meer dan 20 jaar een begrip in West- en Midden-Brabant en is een volledige autonome organisatie met als Core Business glasherstel (24/7) en energetische woningverbetering. Glasservice Brabant werkt voor diverse gemeenten, woningcorporaties, retail organisaties, verzekeringsmaatschappijen, Vereniging van Eigenaren, schildersbedrijven en particulieren. Onze visie is gericht op klantgerichtheid. Wij luisteren naar de klant, zodat wij de processen kunnen koppelen aan de wensen van de klant. Wij leveren maatwerk! Glasservice Brabant beschikt over een unieke eigen showroom, waar men terecht kan voor deskundig advies. Met een goed team van “eigen” glasmonteurs geven wij de hoogste prioriteit aan vakmanschap, kwaliteit en klantvriendelijkheid.
Energieverlies door “oud” glas:
Het is een gegeven dat isolatieglas, geproduceerd voor 2000, onderhevig is aan lekslag. Enerzijds door ouderdom, anderzijds door een mindere kwaliteit van de afdichting. We hebben het hier dan ook over de eerste generatie dubbel glas. Tocht en vocht in woonruimtes zijn meestal het gevolg van slechte isolatie van enkel glas, gewoon dubbelglas of lekkend dubbelglas. Hierdoor gaat een aanzienlijke hoeveelheid warmte verloren via de ramen en kozijnen. Het gevolg hiervan is een onnodig hoge energierekening, een ongezond binnenklimaat en dus minder wooncomfort! Indien u kiest voor hoog rendementsbeglazing zal dit direct leiden tot een behoorlijke energiebesparing, wat bij de steeds maar verdere stijgende energieprijzen, gunstige gevolgen heeft voor uw financiële positie. Hierdoor zijn de meerkosten voor extra isolatie snel terugverdiend, vooral doordat extra isoleren relatief weinig kost en u als bewoner minder afhankelijk bent van de steeds stijgende energiekosten. Energiebesparing is overigens niet alleen goed voor uw financiële positie, maar ook voor het milieu: de uitstoot van CO2 wordt immers flink verlaagd. Twee vliegen in één klap dus! Het aanbrengen van hoog rendementsbeglazing is geen grote verbouwing; het kost in de meeste gevallen slechts één dag. Kies naast het de hoog rendementsbeglazing ook voor goede luchtroosters. Onze luchtroosters zijn goed afsluitbaar in zowel de winter als bij nat weer. Door steeds beter te isoleren en luchtdicht te bouwen kan de vervuilde lucht, die ook binnenhuis ontstaat, de woonruimtes niet verlaten, waardoor bacteriën en schimmels de kans krijgen om te groeien. Isoleren is dus zeker belangrijk, om de energieverliezen te beperken, maar ventileren is noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen.
Energielabel:
Met een energielabel kunnen woningeigenaren en/of kopers in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Het energielabel geeft met klasse A (groen, zeer zuinig) tot en met G (roos, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. In 2015 hebben alle huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op onder meer het bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning. Bij verkoop van de woning moet u het label definitief gemaakt hebben. Heeft u op moment van overdracht geen definitief energielabel, dan kunt u een boete krijgen. Ook wanneer de labelklasse ontbreekt in advertenties waarin u het huis te koop zet, bijvoorbeeld op Funda of Facebook, kunt u een boete krijgen. Heeft uw woning al wel een energielabel, maar heeft u daarna verduurzamingsmaatregelen genomen? Laat dan ook een nieuw label vaststellen. Verduurzamingsmaatregelen hebben namelijk een positief effect op het energielabel en daarmee op de waarde van uw woning.
Subsidiemogelijkheden op isolatieglas:
Ook dit jaar (2024) kunt u als woningeigenaar weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (ISDE) waaronder HR++ glas. Maar ook voor nieuwe isolerende panelen in kozijnen en isolerende deuren. Voor isolatieglas geldt een minimale oppervlakte van 8 m2 en een maximum oppervlakte van 45 m2. Ook zijn er een aantal voorwaarden gewijzigd dit jaar. Zo verschillen de subsidie-bedragen nu voor isolatie maatregelen die uitgevoerd zijn voor 1 januari 2023 en voor maatregelen die uitgevoerd zijn vanaf 1 januari 2023. De subsidie voor maatregelen na 1 januari 2023 is iets verlaagd. Daarnaast kunt u nu slechts 1 keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. Stel, u heeft al subsidie ontvangen voor HR++ glas voor de woonkamer, maar u wilt nu de eerste verdieping voorzien van HR++ glas. Dan wordt deze tweede aanvraag voor HR++ glas afgewezen. Let dus op: bent u van plan nu isolatieglas te bestellen maar waarschijnlijk binnen 24 maanden nog eens? Wacht dan met uw subsidie aanvraag en bundel de glasisolatie in één aanvraag. Wanneer de werkzaamheden binnen 24 maanden voor de aanvraag zijn uitgevoerd, ontvangt u in dat geval de subsidie over meerdere werkzaamheden of opdrachten en bent u dus voordeliger uit. Voorheen was de voorwaarde dat u tenminste 2 isolatiemaatregelen liet uitvoeren of één isolatiemaatregel combineerde met de aanschaf van een bijvoorbeeld een warmtepomp, een zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet. Maar dit is per 1 januari 2023 niet meer nodig. U kunt voor alleen isolatieglas nu ook subsidie aanvragen. Wel is de subsidie dan een stuk lager, namelijk de helft. In dat geval kunt u tot ongeveer 15% van de kosten als subsidie terug krijgen.
HR++ beglazing (isolatiewaarde):
HR++ glas isoleert ruim 50% beter dan het beste eerste generatie dubbel glas. Hoe goed het glas isoleert hangt af van de zogenaamde U-waarde. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. HR++ heeft een U-waarde van circa 1,2. Dat is dus ruim 50% lager dan het beste eerste generatie dubbel glas met een U-waarde van 2,8. Enkel glas heeft een U-waarde van maar liefst 5,8.
HR++ beglazing (werking):
Modern isolatieglas bestaat doorgaans uit twee glasplaten, welke zijn gescheiden door een spouwruimte van 6 tot 15 mm. Om te kunnen spreken over HR++ glas (met bijhorende isolatieruimte) hebben we een minimale spouwbreedte nodig van 13 mm. In de meeste woningen mag dit geen probleem zijn. Tussen de spouwbladen wordt de spouw opgevuld met Argon gas voor een maximale isolatie. HR glassoorten worden in de spouwzijde tevens voorzien van een flinterdunne warmte reflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar warmte uit het vertrek terug reflecteert.
HR++ beglazing (onderhoud en garantie):
Vanaf het moment dat de HR++ beglazing is geplaatst, bent u verantwoordelijk voor het goed onderhouden hiervan. Zo heeft u niet alleen langer plezier van uw isolerend HR++ beglazing, maar houdt u ook recht op garantie. Slecht onderhoud aan het kozijn verhoogt de kans op schade van uw beglazing. Geadviseerd wordt om tenminste 1 keer per jaar het kozijn (inclusief schilderwerk) te controleren op eventuele gebreken. Zo kunt u tijdig onderhoud of herstelwerkzaamheden (laten) uitvoeren. In het algemeen geeft een fabrikant van het glas 10 jaar garantie op HR++ beglazing betreffende lekslag. Dit is niet van toepassing op thermische breuk. Voorwaarde in deze is een goed onderhoud van de kozijnen en beglazing. Wij werken samen met een tweetal hooggekwalificeerde schildersbedrijven die u graag van dienst zijn.
Inmeetkosten en voorrijkosten:
Gezien het feit dat Glasservice Brabant om de hoek zit hoeven wij geen inmeetkosten en voorrijkosten in rekening te brengen. Gemiddeld brengt men al snel € 60,00 tot € 80,00 in rekening hiervoor. Dit doen wij dus niet!
B.T.W.-voordeel:
In 2024 is nog steeds het B.T.W.-voordeel van toepassing op de arbeidscomponent wat 65% van het totaalbedrag beslaat. Over de arbeidscomponent is derhalve het lage B.T.W.-tarief van 9% van toepassing. Over de materiaalcomponenten is het hoge B.T.W.-tarief van 21% van toepassing. Derhalve heeft dit een prijsvoordeel van 6,4% op de totaalsom.